Imate žicu za učenje?

Što je novo u novom PMP ispitu (ožujak 2018.)?

The Project Management Institute (PMI®) najavio je od ožujka 2018. godine novu verziju PMP® Exam. Ujedno, našim korisnicima najavljujemo prijelaz s petoga na šesto izdanje PMBOK Guide već krajem siječnja 2018. godine, a sve postojeće i nove korisnike ćemo obavijestiti o mogućem prelasku na novu verziju.

U nastavku su detaljnije informacije o novoj verziji ispita, a više detalja možete pronaći na web stranici.

PMP® Exam bit će promijenjen s 26. ožujkom 2018. godine, radi usklađivanja sa šestim izdanjem PMBOK® Guide (Sixth Edition).

Planirate li izaći na PMP Ispit nakon 26.3.2018., Vaša će se verzija ispita referencirati na PMBOK® Guide – Sixth Edition.

Izlazite li na ispit prije 26.3.2018., dobit ćete verziju ispita sukladnu PMBOK® Guide – Fifth Edition. U tom slučaju, još imate vremena za pripremu i odabir datuma, no izbor lokacija može biti sužen, pa sugeriramo da se prijavite na vrijeme!

Što Vas očekuje u novoj verziji PMP ispita? 
Iako PMP® Exam nije ispit samo o PMBOK® Guide, ipak je PMBOK® Guide jedna od primarnih referenci za ispit.

Neke od promjena u ispitu odnose se na promjene u terminologiji, a ostale na harmonizaciji procesnih grupa, alata i tehnika.

U PMBOK Guide® – Sixth Edition došlo je do sljedećih izmjena:

 • Ulozi project managera dodano je jedno novo poglavlje, posvećeno efikasnom vođenju projekata, odnosno kompetencijama, iskustvu i vještinama potrebnim za vođenje projekata. 
 • Preimenovana su dva Knowledge Areas, radi jasnijeg razlikovanja elemenata kojima se može upravljati, od onih kojima se ne može upravljati:
  • Time Management se od sada naziva Schedule Management 
  • Human Resource Management je od sada Resource Management
 • Svaki Knowledga Area od sada ima dva nova poglavlja:
  • Ključni koncepti (Key Concepts)
  • Trendovi i nove prakse (Trends and Emerging Practices)
  • Pitanja prilagodbe (Tailoring Considerations)
  • Pitanja vezana uz Agile/Adaptive Environments (Considerations for Agile/Adaptive Environments.

Cognitina Pripremna radionica za stjecanje PMP i CAPM certifikata i elearning tečajevi koji su njen dio, u potpunosti su usklađeni s PMBOK Guide. Ove tečajeve možete pohađati samostalno ili u sklopu spomenute radionice koja će početi u ponedjeljak 22.1.2018. 

Slični članci

Radionica je namijenjena svima koji se vođenjem projekata bave profesionalno i pokušavaju dostići razinu izvrsnosti Project Management Professional, Certified Associate in Project Management ili Agile Certified Practitioner certifikatom, kao i za kandidate koji već posjeduju certifikat, a radi njegovog zadržavanja moraju prikupiti dovoljan broj novih PDU bodova. Program obuhvaća 4 predavanja i 33 e-learning tečaja ovjeren od strane PMI organizacije kao PMBOK® compliant koji donose čak 56 PDU / Contact hours.

Program je baziran na multimedijalnim, interaktivnim e-tečajevima za samostalno učenje na engleskom jeziku. Program sadrži jednu ili više serija tečajeva koji zajedno čine povezanu i zaokruženu cjelinu.

Do 31.12.2015. u Cogniti možete upisati Pripremnu radionicu za stjecanje PMP i CAPM certifikata uz 25% nižu cijenu.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?