Imate žicu za učenje?

Introduction to Scrum for the Team Bootcamp

Trajanje

3 sata predavanja + 2,5 sata čitanja + 7 sati slušanja (audio knjiga)

0
Još nema glasova
 

Termini

Budući termin

 

Želite samo probati?

Za demo je potrebna prijava.

Opis

Program je baziran na online predavanjima uživo na engleskom jeziku. Polaznicima su dostupne i snimke održanih predavanja, online i audio knjige. Tečajevi su razvijeni u Skillsoftu, najvećoj svjetskoj e-learning kompaniji.

Edukacija ima sljedeće osobine:

 • Polaznik dobiva pristup putem vlastitog korisničkog imena i lozinke kojima pristupa sustavu i tečajevima.
 • Tečajevima i drugim resursima se može pristupati u bilo koje vrijeme, neograničen broj puta. Čak i kada polaznik neki tečaj savlada, može mu ponovo pristupiti radi ponavljanja i osvježavanja znanja.
 • Tečajevi su strukturirani (podijeljeni na cjeline - module, poglavlja, lekcije...), multimedijalni, interaktivni i polaznika slijedno vode kroz gradivo. Polaznik tipično ima gumbe za navigaciju (naprijed, nazad) kojima se kreće kroz gradivo.  Na pojedinim stranicama nalazi se gradivo prezentirano u obliku teksta, slike, animacije, videa ili interaktivnih elemenata. Najčešće postoji i glas koji čita tekst prikazan na ekranu (ili se tekst moze prikazati u obliku titlova).
 • Interaktivni elementi uključuju kviz pitanja, zadatke i vježbe čiji je cilj polazniku pomoći u savladavanju gradiva.
 • Da bi polaznik savladao tečaj, treba proći kroz sve stranice neke lekcije i kroz sve lekcije tečaja.
 • Nije potrebno proći kroz cijeli tečaj (ili lekciju) odjednom. Sustav pamti postignuto i kod sljedeće prijave, polaznika će dočekati ista situacija kao kod zadnjeg pristupa (zapamćen napredak i lokacija na kojoj se nalazio).
 • Većina tečajeva uključuje testove koje je moguće koristiti za predtestiranje i završno testiranje. Polaznik testovima može pristupati višekratno, a njihova glavna namjena je samostalna evaluacija postignutog.
 • Za pojedine tečajeve postoji mentorska podrška u obliku direktnih poruka i poruka u sklopu diskusijskih grupa, a neke tečajeve kombiniramo s drugim metodama (predavanjima u učionici ili putem Interneta).

Postoji nekoliko tipova uključenih resursa koje ćete pronaći u rubrici Struktura programa:

 • E-tečajevi – "klasični" e-learning tečajevi, strukturirani i slijedni materijali za samostalno učenje. Svaki tečaj uključuje i pripadajući test za ocjenu usvojenog znanja. Uz svaki tečaj ćete pronaći link na njegov opis, a brojka označava predviđeno trajanje potrebno za savladavanje gradiva.
 • Bootcamp online predavanja – predavanja uživo u predefiniranim terminima, vođena iskusnim stručnjacima i predavačima. Serije predavanja se se ponavljaju, a pojedine snimke predavanja mogu biti dostupne. 
 • Mentoring assets – podrška mentora u obliku sinkronih ili asinkronih poruka.
 • Online knjige – puni tekstovi knjiga renomiranih svjetskih izdavača (https://www2.skillsoft.com/books/publishing/). Knjige su u HTML formatu što znači da ih je moguće pretraživati, a dijelove teksta kopirati i ispisati za vlastite potrebe.
 • Audio knjige - knjige renomiranih svjetskih izdavača, čitane od strane iskusnih spikera.

Ovaj program je dio kolekcije Technology & Developer Expert, što znači da su polaznicima na raspolaganju i drugi programi i resursi iz te kolekcije.

Ovaj program pruža osnovne temelje Scruma, uključujući Scrum framework, uloge Scrum Mastera, Product Ownera i razvojnog tima, Scrum sastanke/događaje, alate i tehnike te kontinuiranu isporuku vrijednosti pomoću kratkih sprintova. Program se sastoji se od trosatnog online predavanja uživo na engleskom jeziku, pristupa snimkama već održanih predavanja, te online knjigama uključujući i audio knjigu. Program je na engleskom jeziku i dio kolekcije Technology & Developer Expert, što znači da su polaznicima na raspolaganju i drugi programi i resursi iz te kolekcije uključujući i druge programe o agilnim metodama vođenja projekata.

Potrebno predznanje

Nije potrebno predznanje.

Struktura programa

Bootcamp online predavanja

 • 1 x 3 sata online predavanja uživo
 • 2 x 3 sata snimki održanih online predavanja

Online knjige

 • Rebecca Baker: Agile UX Storytelling: Crafting Stories for Better Software Development; Apress 2017.

Audio knjige

 • Jeff Sutherland: SCRUM: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time; Random House © 2014.

Metode izvršavanja programa

Dodatne informacije

Polaznicima su dostupni i drugi programi o Scrumu i agilnom vođenju projekata.

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?