Imate žicu za učenje?

Koja je Vaša priča?

Kao coachevima, uvijek nam je značajno pratiti kako se, početni ciljevi ili teme, tokom coachinga razvijaju u nekim novim smjerovima, prema nekim drugačijim ciljevima.

Direktorica čiji je početni cilj bio bolje upravljanje vremenom, na četvrtom ili petom susretu otkrije da joj je najvažnije da njeni podređeni budu zadovoljni, što se baš ne slaže s natjecateljskom organizacijskom kulturom.

Menadžer koji želi samopouzdano i jasno prezentirati svoje ideje, u coachingu se prisjeća djetinjstva i uloge odličnog učenika. Danas, kad dođe u situaciju iznijeti svoj stav ili ideju, radije je oprezan nego da ‘izlane nešto glupo’.

Coaching je u danas puno više od usavršavanja vještina ili dosizanja prodajnih ciljeva. Sve češće, klijenti se pitaju: zbog čega? Kakav je smisao onoga što radim? Jesu li moji poslovni ciljevi usklađeni s onim što ja osobno cijenim? U skladu s time, coach je katalizator – osoba koja klijentu pomaže da ‘ispriča svoju priču’, kaže tko je i što je, što želi, i kako to želi postići. Ako si osoba kojoj je najveći uspjeh – zadovoljstvo članova tvog tima, treba provjeriti na koji način to postići u organizaciji koja je izrazito kompetitivna. Ako si do sada bio ‘ziheraš’, kako naučiti preuzimati rizik i zauzeti se za svoju ideju? Čarolija coachinga se odvija upravo u ovom području.

A koja je Vaša priča? Tko ste, što Vam je najvrjednije, što želite postići?

Otkrijte je li coaching vaša nova profesija!


Renata Takač Pejnović jedna je od voditeljica našeg programa Biti coach čija nova generacija kreće uskoro! 

Slični članci

U veljači 2016. počinje s radom šesta generacija polaznika cerfificiranog programa za coaching profesiju. Prvu blok radionicu održavamo u Zagrebu, 19. i 20.2.2016. (petak i subota), od 9:00 sati.

Coaching je danas u Hrvatskoj, iako ponešto kasnimo za razvijenijim ekonomijama, dosegao pristojnu razinu poznatosti...

Donosimo vam tekst posvećen rasvjetljavanju razlike između 'feel-good' mudrosti usmjerenih tzv. 'pozitivnom razmišljanju' i pozitivne psihologije...

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trebate pomoć?

Trenutno nema programa koji imaju objavljene termine.