Imate žicu za učenje?

Online tečajevi za Rock akademiju

Cognita, vodeća hrvatska tvrtka za e-učenje, nedavno je završila izradu online tečajeva za Glazbenu školu Ladislava Račića iz Zagreba, popularnu Rock akademiju, kao dio velikog projekta "Glazbenom podukom do digitalne i medijske pismenosti". U sklopu projekta, razvijeni su e-tečajevi za učenje sviranja gitare, bas-gitare, bubnjeva, klavira i pjevanja.

Ovo je jedan od najzahtjevnijih i najzanimljivijih projekata koje je Cognita radila tijekom petnaestak godina postojanja, a rezultati su odlični - razvijena je velika količina (600) interaktivnih multimedijalnih lekcija unutar kojih se između ostaloga nalaze simulacije pojedinih instrumenata - gitare, bas-gitare, klavira i bubnjeva. Tako polaznik može na virtualnom instrumentu vidjeti kako se svira neka kompozicija, a nakon toga i sam pokušati ponoviti melodiju korištenjem miša, prije nego što uzme pravi instrument u ruke.

Animirano je i gotovo tisuću video snimki kako bi polaznici mogli povezati melodiju koju čuju s notama, a kao platforma za e-učenje koristi se nadograđeni sustav Moodle s prilagođenim izgledom i funkcionalnošću za korištenje u sklopu Rock akademije.

U projektnim aktivnostima sudjelovao je 31 učenik i osam nastavnika iz srednje škola Marka Marulića Slatina koji su tijekom projekta prolazili kroz sadržaje za e-učenje.

Uskoro će biti dostupne demo inačice online tečajeva, a ubrzo nakon demo pregleda, Rock akademija će omogućiti i upis za sve zainteresirane. Točni datumi i uvjeti za upis bit će objavljeni sredinom siječnja na stranicama Glazbene škole Ladislava Račića.

Dok demo tečajevi ne budu dostupni, kako izgledaju pojedini dijelovi online tečajeva, pogledajte ovdje.

Na donjim linkovima možete pogledati i poslušati priloge o online tečajevima sviranja u medijima:

 

Slični članci

Predstavljen sustav Vocational Competence Certificate i certifikacijski program Stručnjak za EU fondove...

Cognita od rujna 2016. sudjeluje kao partner na Erasmus+ projektu "Promote Work Based Learning", a nedavno je sve zainteresirane pozvala na suradnju i zamolila za pomoć u provedbi projekta.

Rezervirajte datum za Cognitinu 5. konferenciju o e-učenju 1. listopada 2019!

Komentari

Koraci do učenja

1Prijavi se

Prijavite se, a ako nemate korisničko ime, registrirajte se.

2Pronađi i upiši program

Pronađite edukacijske programe u Katalogu i Certifikaciji, ili koristite polje za pretragu.

3Uči

Upisani programi dostupni su u meniju Korisnik, Moji tečajevi.

»Detaljne upute

Trenutno nema programa koji imaju objavljene termine.